tiistai 26. toukokuuta 2015

Lähtövalmennus

Suuntaan Australiaan siis Exploriuksen kautta, ja lauantaina expo järjesti yhden valmennustilaisuuden. Valmennus kesti koko päivän, ja kävimme kaikkea mahdollista vaihtoon liittyvää tilaisuudessa läpi.
Aamu aloitettiin avaamalla kirjekuoret aamukahvien merkeissä. Kuorissa oli meidän kaikkien omiin maihin liittyvää infoa, ja yleisiä ohjeita vaihto-oppilasvuodelle. Aamukahveilta siirryttiin auditorioon, jossa Exploriuksen väki esittäytyi sekä esitteli järjestön toimintaa. He kertoivat perheiseen sijoitusprosessista, koti-ikävän tunteesta ja selättämisestä ja jne..

Iltapäivällä siirryimme pienryhmiin, jossa oli samaan maahan lähtiöitä. Meidän ryhmässä oli Australian lisäksi Uusi-Seelanti. Näissä ryhmissä käytiin läpi tarkemmin omaan maahan liittyviä seikkoja. Meillä puhuttiin paljon koulupuvuista, netin käytöstä, koulunkäynnistä ja monista muista aiheista. Tässä pienryhmässä oli mukana palanneita vaihtareita eli "returnereita". Oli kiva kuulla heidän kokemuksistaan, koska heillä on parhaat tiedot asioista.

Oli kivaa käydä kuuntelemassa vaihtoon liittyviä juttuja ja tavata muita mun kanssa lähtijöitä. Onhan se oikeesti aika järkevää tutustua muihin ennen matkaa, kun sit kaikki on lentokentällä ihan jännityksissä, nii ei uskalla puhua muille. Nyt ilmapiiri on paljon rennompi ja on helppo lähtee matkaan.

Lauantaina tää kaikki alkoi realisoitumaan. Pikkuhiljaa jännitys alkaa hiipimään kohti mua, mutta onneks hyvällä tavalla. Monta asiaa pitää vielä hoitaa, mutta odotan matkaa jo todella malttamattomana! Toivottavasti perhe kuitenkin löytyy ennen matkaa, koska se on tällä hetkellä suurin stressin aihe ;) mutta eiköhän se siitä!

<3 Airi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti