sunnuntai 2. elokuuta 2015

Arjen hurmaa

Moikkelis!

Kohta on kuukausi oltu jo täällä down underissa ja en voi kyllä sanoa muuta kuin pure love! Tulin äsken iltalenkiltä ja juosestessani auringon laskiessa, miten mielessäni koinka onnekas olen, ja haluan olla juuri tässä ja nyt. Näistä sanoista voittekin varmsti päätellä, että kaikki menee aikas hyvin ;) Perheen kanssa tullaan hyvin toimeen ja koulukin on lähtenyt rullaamaan.
Tosiaan aloitin koulun kaksi viikoa sitten Ballajura Community Collagessa. Se on aika kaukana kotoa, mutta pääsen kuintenkin kyydillä niin se ei haittaa. Ennen koulun alkua käytiin tapaamassa mun host-äidin kanssa koulun rehtoria. Käytiin läpi käytännön asioita ja valittiin mulle kouluaineet. Mut sijoitettiin luokalle 11, eli toisiksi viimeiselle luokalle high schoolissa. Kesäloma(joululoman) jälkeen aloitan luokalla 12. Mun kanssa koulussa on kaksi italialaista vaihtaria ja yksi sveitsiläinen, joten vertaistukea löytyy :)

Sitten niistä kouluaineista. Mun piti valita 6 ainetta, joista kaksi ovat matikka ja englanti. Matikassa täällä on neljä eri vaikeustasoa, joista mut sijoitettiin toisiksi vaikeimpaan. Voisin perjaattessa mennä vaikeimpaankin, mutta jos haluaa ottaa vaikeimman on opiskeltava myös toisiksi vaikeinta,. Näin olisin menettänyt yhden aineen, ja haluan kokeilla kaikea sellaista mitä suomesta ei löydy. Tästä hyvä esimerkki on outdoor education, jossa kiipeilemme, harjoittelemme suunnistustaitoja ja mennemme campille. Toinen poikeuksellinen aine, jonka valitsin, on photography eli valokuvaus. Se on ollut tähän asti todella mielenkiintoista. Näiden lisäksi valitsin urheilun ja economicsin eli kauppatieteet. Poikkeuksellista urheilussa täällä on se, ettei se ole pelkästään urkeilua vaan myös teoreettisia opintoja. Economics on ollut mielenkiintoista, koska tunneilla oppii paljon Australiasta.

Koulu on yleisesti paljon rennonpaa kuin Suomessa. Vihkot ja kirjat jätetään luokkaan ja läksyjä ei tule nimeksikään. Itselleni on ainakin mudostunut tällainen kuva, mutta ehkä osaksi ainevalintojeni takia. Kyllä täällä töitä saa tehdä, jos valitsee paljon lukuaineita yliopistoon tähtäävältä linjalta.

Koulussa ollaan myös hyvin tarkkoja läsnäolosta, ja 100% läsnäolosta jakson aikana saa kunniakirjan. Koulualue on aidattu ja ulos ei pääse päivän aikana. Päivä alkaa kotiluokassa, jossa opettaja kertoo ilmoitusasioita, mutta enimmäkseen se on hölötystä kavereiden kanssa :) Kotiluokan jälkeen alkavat oppitunnit, jotka kestävät 60 minuuttia. Päivän aikana on kaksi taukoa, toinen 30 min ja toinen 25 min. Näillä tauoilla syödään lounasta, joka on otettu kotoa mukaan tai ostetaan ns. ruokapakusta, joka tulee koulun pihaan. Itse otan voileipiä tai salaattia, hedelmiä ja vettä. Liian hyvään on kyllä Suomessä tottunut. Kaikki on täällä ihan ihmeisään, kun kerron ilmaisesta ja lämpimästä lounaasta ;)

Elämä ei ole kuitenkaan ollut pelkästään koulua vaan viikonloppuisin on tehty kaikennäköistä. Viime viikonloppuna vierailimme Cohunu Wildlife Parkissa, jossa saimme pidellä koaloita. Puistosta löytyi myös muita australialaisia eläimiä ja ei niin australialaisia eläimiä. Puistossa vierailimme neljän muun vaihtarin, local coordinatorin ja pari muun vaihtojärjestöni ihmisen kanssa. Hauska päivä täytyy sanoa! Saman viikonlopun aikana suunnattiin Perthin keskustaan shoppailemaan norjalaisen ja saksalaisen vaihtarin kanssa. Me kaikki asutaan täällä samalla asuinalueella, joten on hauska nähdä ja tehdä yhdessä kaikkea. Täällä kun paikalliset nuoret on vapaa-ajan toöissä tai vaan kotona. Ulkona kavereiden kanssa hengailu ei kuulu repertuaariin valitettavasti, ainakaan suurissa määrin.
Samojen tyttöjen kanssa suunnattiin eilen Cottesloe beachille, jonka sanotaan olevan Perthin paras beach. Itsellä ei vielä kokemusta hirveästi ole, mutta olihan se aikas vaikuttava. On se aika hieno kävellä varpaat hiekassa, toppi päällä keskellä talvea ;) Beachin jälkeen suunnattiin Belmontiin mielessä superhienot pirtelöt, jotka oltiin bongattu instagramista. Löydettiin perille, mutta meillä oli niin nälkä, että päätettiin mennä ensin syömään ja sitten jälkkäripirtelöille. No mitens sitten kävikään. Oltiin syöty ja käveltiin pirtelöbaariin, mutta se oli menny kiinni sillä välin, kun oltiin syömässä! Ärsytti ihan hirveesti, mutta nyt saatiin ainakin yksi tekosyy lähteä uudestaan, jos jotain positiivista täytyy etsiä.
Tänään päivä on mennyt huomisiin matikan kokeisiin valmistautuessa. Sen lisäksi kävin tosiaan äsken iltalenkillä parhaissa maisemmissa. Ei voi muuta sanoa kuin LOVE MY LIFE RIGHT NOW!<3

<3: Airi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti