maanantai 13. heinäkuuta 2015

Soft landing camp

Moikka!

Viime postauksesta on jo taas aikaa, ja nyt kirjoittelenkin jo täältä maapallon toiselta puolelta uuden perheeni luota. Ennen perheeseen tuloa meillä Exploriuksen oppilailla oli soft landing camp Sydneyssä. Oli todella mukavaa, ettei tarvinnut heti mennä perheeseen pitkän lennon jälkeen. Lennot itsessään menivät todella mukavasti, mutta 7 tunnin aikaero ottaa veronsa. Leirin päätarkoitus olikin pitää meidät hereillä, varsinkin ensimmäisenä päivänä.

Uudenlaista eläimistöä leirikeskuksessa.
Saavuimme Sydneyyn kahden muun suomalaistytön ja muiden skandinaavien kanssa noin viideltä keskiviikkoaamuna. Maahantulotarkastus ja muut viralliset hommat hoituivat näpsäkästi, mutta kentällä piti odotella muita eurooppalaisia moin neljä tuntia. Lopulta pääsimme bussiin, jolla kuljimme läpi Sydneyn leirikeskukseen, joka oli Pelastusarmeijan ylläpitämä. Lopulta kaikki olivat saapuneet paikalle, mukaan lukien myöhemmin saapuneet suomalaiset, leiri virallisesti alkoi. Meidät jaettiin ryhmiin, joissa kävimme vaihtovuotta läpi. Päivän päätteeksi kävelimme läheiselle beachille. Nukkumaan käydessä oli helppo laittaa silmät kiinni ja vaipua uneen.

Leirin lähibeach auringon laskiessa.
Toisena päivänä heräsimme viileässä cabinissä, ja todellisuus lämmityksen puuttesta iski vasten kasvoja. Päivän päätavoite oli käynti Sydneyn keskustassa. Menimme bussilla Oopperatalon ja Harbour bridgen läheisyyteen. Söimme perinteisen aussilounaan, eli pullaleivästä tehtyjä voileipiä. Lounashetken jälkeen kävelimme Oopperatalon ohi lautalle, jolla menimme Manlyyn, Sydneyn rantakohteeseen. Siellä kiertelimme kaupoissa ja kautselimme ympärillemme, koska meidän piti selvittää piettyjä asioita, kuten slangisanoja sekä eriasioiden hintoja. Pääsimme myös juttelemaan oikeille ausseille! Pitkän päivän päätteeksi oli ihana päästä syömään ja nukkumaan.

Sydney Harbour
Sydneyn keskusta
Viimeinen kokonainen päivä meni pienryhmissä työskennellessä ja illan päätteeksi meillä oli talent show, jossa esiintyi lahjakkaita soittajia ja laulajia, pääosin Etelä-Euroopasta. Päivällä kokoonnuimme myös osavaltioryhmissä.

Auringonlasku leirikeskuksen terassilta.
Lauantaina sanoimme heipat kaikille uusille tutuille ja suuntasimme lentokentällä osavaltioryhmämme kanssa. Minä Western Australia -ryhmän kanssa, koska host perheeni asuu siis Perthissä. Lento Perthiin kesti 4 ja puoli tuntia. Jännitys alkoi nousta ja oli ihan täpinöissäni! Lopulta astuimme koneesta ulos viimeisinä ja host perheet odottivat koneen ulkopuolella. Ihmettelin missä minun perheeni oli, mutta koska lento oli ajoissa uusi mamani ei ollut vielä ehtinyt paikalle. Lopulta hän tuli ja se oli menoa se. Uusi elämäni tarvitsee ihan oman postauksen, joten pysykää kuulolla.

<3: Airi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti