lauantai 29. elokuuta 2015

Kuulumisia

Moikka taas pitkästä aikaa!

Aikaa on taas kulunut yllättävän paljon. En voi uskoa, että viikon päästä kaksi kuukautta tulee täyteen. Pieni kriisi on siis meneillään, koska jos loput 8 kuukautta vilistää samaa tahtia on tää kaikki ihana ohi vilauksessa. No mutta ei pitäisi stressata vaan nauttia hetkestä. Voin kyllä sanoa, että niin on tullut tehtyä. Kaikenlaista kivaa on tässä kolmen viikon aikana tehtyä.

Viikko kings parkin reissun jälkeen olin kouluretkellä Ginginissä. Reissu oli tarkoitettu fysiikan ja math specialistin opiskelioille, mutta minä ja italialainen vaihtari päästiin reissuun mukaan. Täytyy sanoa, että oli ihan mahtavaa! Lähdettiin koululta yhdeksän aikaan aamulla ja suunnattiin ensin Edith Cowan Universityn Joondalupin campukselle. Siellä päästiin tutustumaan heidän fasiliteetteihin ja leikittiin roboteilla sekä Oculuksella.
Hauskan pidon jälkeen istuttiin taas bussin kyytiin ja ajeltiin kauemmas pohjoiseen Ginginin observatorioon. Siellä vietettiinkin sitten loppu päivä. Kierrettiin näyttely oppaan johdattamana, pudotettiin vesi-ilmapalloja korkealta näköalatornista, pelleiltiin ja nautittiin barbiquesta. Ilta huipentui star chasingiin. Päästiin katselemaan tähtiä huippu kaukoputkilla, ja koska mitään valoja ei ollut päällä näimme Milky Wayn eli Linnunradan todella selkeästi. Parasta oli kuitenkin nähdä Saturnus ja sen renkaat todella selkeästi.
Yö myöhällä matkattiin, sitten majapaikkaamme ja pelailtiin pelejä ja syötiin mieletön määrä keksejä :) Nukuttiin italialaisen Saran kanssa vähä pommiin, vaikka luultiin heräävämme aikasin. Aamupalaan ei siis juuri jäänyt aikaa, mutta jotain ehdittiin nappasta ennenkuin suunnattiin rannalle. Todella upeat maisemat. Ja en voi sanoa muuta kuin, että olen ihan lumoutunut rannoista täällä. Kameraan on tallentunut niin paljon kuvia merestä, rannoista ja aalloista. Tuossa paikassa Moore river yhdistyi valtamereen, joten se oli silläkin tavalla erikoinen. Majapaikkamme sijaitsi siis Guildertonissa, joka perthiläisten kesämökkimesta. Hiljaista oli näin talvisaikaan ;)
Loppu viikonlopun vietin Saran luona ja käväisimme myös markkinoilla, jotka järjestettiin meidän koululla. Oli kyllä taas niin talvinen sää, kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja asteita oli noin 27 :)

Viime viikonloppuna käytiin keilaamassa kavereiden kanssa ja norjalaisen vaihtarin kanssa suunnattiin suunnattiin sunnuntaina cityyn. Oltiin etsimässä mulle kenkiä ensiviikon semiformaliin, ja löydettiinkin tosi sellaiset nopeasti. JES! Syötiin ihan mielettömän hyvässä kiinalaisessa paikassa, taisi olla nimeltä BamBamBoo, ja vaelleltiin ympäriinsä. Parasta!
Eilen oltiin rullaluisteludiskossa muiden vaihtareiden kanssa. Olipa erikoinen kokemus, mutta hauskaa oli! Tavattiin myös paikallisia, joita kiinnostaa läheteä vaihtoon. Muuten tämä viikonloppu taitaa mennä lököillessä, koska väsy painaa aika kovaa päälle. Maanantaina koitaa matikan koe niin pitäisi sillekin tehdä jotain. On muuten aika erilaista, kun on kokeita kokoajan, eikä vaan koeviikolla. Kokoajan pitää olla joitain vääntämässä. En osaa sanoa kumpi on parempi, mutta maassa maan tavalla.

Huomaa kyllä, että tekemiset painottuu viikonloppuihin, mutta kun koulu sijaitsee niin kaukana kotoa ei oo hirveesti mahdollisuuksia nähä koulun jälkeen. Vaikka asuisikin lähellä niin kaikki muut nuoret työskentelee, niin ei niilläkään oo aikaa. Toisaalta se on ihan hyvä, jää mulle enemmän aikaa ottaa päikkäreitä, kun pääsen kotiin ;)
Tulipa taas pitkä postaus, mutta kaikenlaista on tässä tapahtunut. Oon todella innossani ensiviikon semiformalista. Paikka, jossa se järjestetään, on kuulemman upea, ja aina on kivaa viettää aikaa kavereiden kanssa!

<3: Airi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti