tiistai 29. syyskuuta 2015

Kevätbreikki

Täällä vietellään kevätlomaa. Kaksi viikkoa lomailua ennen vikan jaksin alkua. Säästäkin huomaa, että kesää kohti ollaan menossa. Joka päivä lämpötilat pyörii yli kahdessa kymmenessä, ja joskus jopa kolmessa kymmenessä. Keho on kyllä tottunut yllättävän hyvin näihin lämpötiloihin. Suomessa olen tukahduksissa, jos lämpötilat menevät yli 25 asteen, mutta täällä tuo kolmekymmentäkään ei tunnu pahalta ilman tuulenvirettäkään. Tuntuu, että olen ennemmän aussi kuin kaverit koulussa, kun ne tuntuu koko ajan valittavan kuumudesta ;)
Scarbrough beach
Perth City 
Koulu on siis nyt tauolla, kun 10 viikkoa on painettu hommia. Kolme projektia, matikasta, liikunnasta ja outdoor edistä, pitää kuitenkin tässä loman aikana väsäillä, joten ihan joutilaana ei voi olla. Loman jälkeen on enään 4 kunnon koulu viikkoa, ja sen jälkeen siintää year 11 exams. Itse teen kokeet luultavasti matikasta, economicsista ja englannista. Voisin tehdä kokeen myös liikunnasta, koska sekin on yksi niistä yliopistoon tähtäävistä kursseista, mutta sanasto on ihan jäätävää. Kaikki lihakset ja luut pitäisi osata plus paljon muuta, ja semmoseen urakkaan en kyllä tässä ajassa pysty, joten se jää tällä kertaa välistä. Rehtori antoi meille vaihtereille valinnan mahdollisuuden kokeiden tekemisestä, mutta laitan nyt kaikki peliin ja kokeilen onneani :) Katsotaan mitä siitäkin tulee.
Viime viikon torstaina oli koulussa viimeinen viikko year 12:lle. Torstaina oli niin sanottu Fun Day, joka on vähän niinkuin penkkareiden ja nasujen yhdistelmä. Viimeinen kunnon koulupäivä heille, ja he kiusaavat pienempiä koululaisa ja pukeutuvat jonkin teeman mukaan. Päivään kuului myös kisailuja. Perjantaina oli heidän viimeinen essamble, eli palkitsemistilaisuus. Täällä colours ja hounours on tosi iso juttu, ja niitä sitten jaetaankin monta kertaa vuodessa aika iso läjä. Tämä oli siis viimeinen koulun vanhimmille. Tulipa taputettua tunti, jonka jälkeen käsissä kyllä tuntui ;)
Nyt loman alussa ollaan hakeuduttu rantsuun. Eihän sitä kotona voi istua, jos sää on niin mahtava. Aurinkorasvaa on läträtty ja hiekkaa on joka paikassa. Mutta täytyy sanoa, että on aika epätodellista, kun voi asua täällä lukemattomien hiekkarantojen äärellä. Valtameri on lämmin, vaikka kevään alussa ollaan. Täytyy ottaa kaikki irti!
Kaksi viikonloppua sitten mentiin katsomaan Australian The Voicen voittajaa. Jännä kokemus, mutta onpahan hyvä laulaja. Kuusitoista vuotias tyttö nimeltä Ellie Drennan! Kaikki kreditit täytyy antaa hänelle, uskomaton ääni niin nuoreksi <3
Kahden ja puolen viikon päästä olen suuntamassa Queenslandiin, eli itärannikolle, mutta siitä myöhemmin enemmän. Ajattelin kirjoittaa koulusysteemistä myös vähän enemmän, joten jos teillä on jotain kysymyksiä niin laittakaa ihmeessä komenttiboksiin.

// It's time for spring break. I have enjoyed the sunshine and warm weather. It's something that will miss when I will go home, bit luckily that is faraway in the future ;) The beaches here in Perth are awesome and the white sand is so soft. Only down side is that there is sand everywhere but I can live with it as far as I can enjoy the warm ocean. Cottesloe is my absolute favorite!

Few weeks ago I went to see Ellie Drennan, The Voice winner, with my friends. I have to say that her voice is amazing and she is so young! //

<3: Airi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti