maanantai 12. lokakuuta 2015

Holiday greetings and thoughts

Moikka!

Täällä vietetään loman vikaa päivää, eli huomenna olisi tarkoitus palata kouluun kahden erittäinen rentouttavan viikon jälkeen. Tää viikko tulee olemaan pehmeä lasku arkeen, kun torstai-iltana lennän saksalaisen vaihrarin kanssa itärannikolle. Koulua ei siis ole kuin kolme päivää! Huippu rankkaa tää elämä... ;)

Lomalla on enätetty viettää rantaelämää, käpsytelty kaupungilla, syöty hyvin ja nukuttu paljon. Pari päivää tuli vietetty ihan vaan sisätiloissa rentoutuen, mutta kaipa se on sallittua. Etenkin lämpötilojen kohottua alkaa olla vähän nuutunut olo.
Enjoying the warm water
Street art in Fremantle
Säät ovat siis todellakin suosineet! Joka päivä lämpötila pyörii 30 asteen tienoilla, joten valittamista ei ole. Korkeimmillaan lukemat kävivät siinä 35 paikkeilla :) Kroppa sietää näitä lämpötiloja yllättävän hyvin, vaikka yleensä en hirveästä lämmöstä tykkää. On ehkä hyväkin, ettei tunnu vielä hirveen pahalta, koska tää on vasta alkua niille 45 asteen helteille. Kun se aika tulee niin kuolema koitaa. 
Sky wheel in Fremantle

Vaikka ulkona on kuuma, olen taas tutustunut uusiin kulmiin täällä Perthissä. Ehdton suosikki on Instagramista bongattu John Oldham Park, jonne suunnattiin suihkulähdettä etsien ja voi sitä iloa kun se löyty. Paras ostos taas on ollut selfiekeppi, joka vie valokuvauksen uusille leveleille ;) Aivan uusi kuvakulma avautui ja videoita saa otettua helpommin kun käsi on vakaampi.
John Oldham Park
Selfiekeppi oli yksi ennakko-ostos Queenslandin keikkaa varten, jonne siis suuntaan torstai-iltana. En malta odottaa uusia maisemia! Great Barrier Reeffistä olen kuullut niin paljon hyvää, että en meinaa pysyä housuissani. Visiitti kestää vain neljä päivää, mutta eiköhän siinä ajassa tule paljon koettua ja kuvia räpsittyä.
First pick with selfie stick with my Norwegian friend.
Yksi asia, joka on vaivannut mieltäni lähiaikoina, on kulttuuri erot. Tästä vaiheesta meitä varoiteltiinkin jo Suomessa ennen lähtöä. Vaaleanpunaiset lasit on riisuttu. Kaikki tuntuu tympivän niin, että pää räjähtää. Miksi nää tekee asiat näin. Kotona kaikki on paremmin. Tiedän, ettei asia ole näin, mutta väistämättä sitä tulee vertailtua eroja maiden välillä. Kun on tottunut niihin malleihin mitä kotona on opetettu, ja mitkä hallitsee sekä ympäröi meidän jokapäiväistä elämää, on väistämättä vaikea siirtyä toisenlaisiin tapoihin. Jokainen päivä on uusi ja pyrin ajattelemaan positiivisesti. Hymyily auttaa myös aina. 
Secret Garden
Totuuden torvi kun olen, on hiljaa oleminen ja hymyily välillä vaikeaa. Jotkut asiat kun kotona totisesti on paremmin ja tekisi mieli heittää vastausta perään aika rankallakin kädellä. Tiedostan kuitenkin, että sellainen ei olisi soveliasta tässä kultuurissa, eikä ihmiset tunne minua niin kuin vanhempani esimerkiksi, joille voin heittää vaikka minkälasita juttua. He tietävät, että se olen minä ja ajatukseni, eikä kaikkea pidä ottaa ihan kirjaimellisesti. 
Secret Garden
Tämä aika täällä on opettanut ihan hirveästi. Suomeen tulee totisesti toisenlainen tyttö. En voi sanoa, että se olisi huonompi juttu, enemmänkin parempi. Oman sanaisen arkun hallinta tulee kasvamaan aivan valtavasti, niin kuin tulisen ruuan sitokykykin. Tämä vaihe on ohikiitävä, enkä aio jäädä rydemään tähän vaiheeseen. Aikani täällä on lyhyt, joten joka hetkestä on nautittava. Eikä pidä unohtaa, että ylä- sekä alamäet kuuluu tähän vuoteen. Toinen suomalainen vaihari, Maria, kirjoitti myös aiheesta oman blogin puolella. Käykää tsekkaammassa tästä, koska ainakin mä pystyn allekirjoittamaan joka sanan.

Mutta nyt nokka kohti positiivista huomista, jonka lupaan ottaa hymyille vastaa, vaikka mitä olisi edessä. Palailen matkan jälkeen Queeslandin kuvien sekä tunnelmien kera!

// Holiday is almost over but I can say that my has been amazing and relaxing. Ready for school! I have been spending time on the beach, walking in the city centre, exploring new places and a little bit of shopping. Selfie stick was the best of those! ;) Sleep and food has been also a big part of my holiday.

Now when I have been here in Australia I have noticed a lot of differences between Finland and Australia. The ways that I have learned in Finland feels like the only right ways for me but I know that that is not true. It is hard accept this facts but I'm going towards for it. Every day is a new start and I will face the day with a smile on my face. This is just one part of this experience that I will have during the year. 

All moments like this will make me grow and after this year the girl that goes back in Finland will be different. She will be stronger and more independent. I will have two homes and two families. This year will affect a lot in me and it will be part of me the rest of my life. That is the reason why I want to enjoy as much as I can because my time is limited. Every minute counts!  

On Thursday I will fly to Cairns and spend there four days with other exchange students in Australia. I'm so exited. So ready to pack my bags and experience the Great Barrier Reef! :) I will be back with a lot of picture I hope and tel you more about my journey. //


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti