torstai 22. lokakuuta 2015

Far North Queensland part I

Viime torstaita oli odotettu kuin kuuta nousevaa. En ollut tarkistanut lentojen aikatauluja, matkan ohjelmaa tai mitään muutakaan, mutta tiesin että Cairnsiin ollaan matkalla. Ja siitä olinkin ihan super innoissani! Yleensä olen hyvin tarkka tälläisitä pikku seikoista ja olen valmistautunut kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin mitä kuvitella saattaa. Aikataulu on opeteltu ja sen voi latoa ulkomuistista. Tällä kertaa oli vain lähdössä ja katsoa mitää vastaan tulee.

Parasta matkassa oli se, että matkustimme Paulan, saksalaisen vaihtarin kanssa yhdessä. Edessä oli kahdeksan tuntia tyttöjen juttuja :) Varattiin matka aika nopealla varoitusajalla, mutta täytyy sanoa, että oli yksi elämäni parhaista. Erityisen siitä teki ihmiset, jotka tapasin. Taas on lisää koteja, joissa majoittua, kun matkailen Eurooppaan etenkin tuonne Saksan.
Me and my travel friend Paula
Matka alkoi siis torstai-iltana. Oltiin jätetty check in kentälle, mikä ei ollut kovin hyvä idea. Koska kaikki paikat oli jo varattu, ei päästy istumaan vierekkäin. Jotain hyvää siitä kuitenkin seurasi. Sain kerrankin nukuttua lentokoneessa, ja vielä ruhtinaaliset neljä ja puoli tuntia. Siihen jäikin yöunet siltä yöltä, koska lensimme yötä vasten. Seuraavana oli vuorossa lento Brisbanestä Cairnsiin. Päästiin istumaan vierekkäin, joten unesta ei ollut kysymystäkään. Jännitys alkoi nousta ja mietettiin mitähän meitä on vastassa.
Brisbane from the air
Lopulta parin tunnin lennon jälkeen saavuttiin vihdoin perille. Vastassa meitä oli noin kolmisen kymmentä nuorta, jotka asustelee eripuolilla Ausseja. Tunnelma oli odottava, ja odotella sitä pitkin, koska aussiaikataulussa sitä eletään ;) Lopult päästiin liikkellee, ja vietiin tavarat hotelille. Aamupäivä vietettiin Kurandassa, pienessä kylässä keskellä sademetsää. Tää paikka oli kyllä aika turisteille luotu, mutta kun semmoisia oltiin niin mikäs siinä. Vierailtiin perhospuistossa ja ostettiin postikortteja. Parasta oli kuitenkin jätskitauko!
Beautiful creatures in Butterfly Sanctuary
Ilta päivällä suunnattiin 7,5 kilometriä pitkälle skyrailille, jossa oli kaksi pysähdyspaikkaa. Ekalla paikalla päästiin ihailemaan vesiputousta, joka ei ollut parhaimmassa loistossa, koska sadekausi on vasta alkamssa. Tämmäöiselle vesiputouksia vähän nähnelle oli sekin ihan huippu. Toinen pysäkki sisälti lookoutteja sademetsään. En voi käsitää mitkä korkeuserot sieltä löytyi, ja miten korkeita ne puut olivat. Suurin juttu oli kuitenkin se vihreys. En ole ennen ollut missään, missä olisi ollut niin vihreää. Vaikka kasvisto on täysin erilainen, tuntui se jotenkin niin kotoisalta. Perth kun on hyvin kuiva. Nyt tänne palattua sen huomaa erittäin hyvin. Punaista alkaa näkyä vähän jokapaikassa, ja metsäpaloja näkyy harvasen päivä.
Kuranda
Ready for the skyrail ride
Ensi postauksessa kertoilen loppumatkasta, joten näkemisiin :)

// Last Thursday night my German friend Paula and I flew to Cairns. I had waited for this trip and I was so excited. Usually I know everything what is going to happen bur this time I didn't even know the flight times. I was just going to the east coast and see the Great Barrier Reef.

I didn't bother me that the flight took us about eight hours because I had my friend with me. When we left from Perth to Brisbane there was no places to us sit next to each other. I some way that was good cause I got some sleep. On the other flight to Cairns we were so excited that there was no chance to sleep.

About 30 other exchange students were at the airport when we arrived. We had to wait a little while as always but finally we could begin our journey. Firstly we took our baggage to the resort we were staying. From there we continued to Kuranda. It's a village in the middle of the rainforest. Everything there was made for tourists but that didn't bother so much as we were tourists ;) Best part of that visit was the Butterfly park and excellent ice cream.

In the afternoon the took the skyrail back to Cairns. It's 7.5 km long and it has two stops. In the the first stop we got to see a waterfall and the second stop had lookouts to the rainforest. Everything was so green! I have never see anything like that. I loved the pureness there that we don't get here in Perth.

I will be back with other stories and pictures soon. See you then! :) //

<3: Airi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti