keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Australia Day

Eilen vietettiin Australia Daytä. Tämä on todella iso juhlapäivä täällä, ja siihen valmistaudutaan hyvissä ajoin. Kaupat pursuavat aussilipulla varustettua tavaraa, ja kaupassa on tarjouksessa paljon erilaisia Australia Day -ruokia, elii siis grilliruokaa. Törmäsimpä jopa I LOVE AUSTRALIA -vessapaperiin. Täytyy siis sanoa, että vähän menee yli äyräiden.
Autoissa on näkynyt viime viikkojen ajan Australian lippuja, ja ne ovat koristaneet talojakin. Me ei Mitään sen kummempaa tehty kuin host-veljen kanssa suunnattiin keskustaan joen varrelle katselemaan ilotulitusshowta. En ole missään nähny vastaavaa. Tulitus kesi noin puolituntia, jos ei enemmän, joten tähän oli panostettu. Täällä kaikki tulitukset säästetään tähän päivään, eli ei paukutella uutena vuotena.
Keskusta oli täynnä ihmisiä ja poliiseja. Kuulemani mukaan aina tapahtuu jotain kauheaa, eikä siltä tänä vuonnakaan vältytty. Yksi ihminen kuoli veitsen iskuun. Harmillista, ettei ilosta päivää voi pitää iloisena.

Loppuun on vielä ehkä hyvä kertoa miksi Australia Daytä edes vietetään. Piti tämä itsekin googlata, kun kukaan ei osannut antaa vastausta. Se juhlistaa siis sitä päivää, jolloin ensimmäiset britit saapuivat Australiaan vuonna 1788, ja nostivat lipun salkoon. Päivän tärkemmistä tapahtumista nykyään on Vuoden Australialaisen valinta.

// My Australia Day was nice and relaxed. In the evening we enjoyed the fireworks in the city. I have never seen fireworks like that. Can't complain! I hope you had a lovely Australia Day :) //

<3: Airi

1 kommentti: